Här hittar du!

Gallery

Knappt lerigt xrfajt sven Troy 100 m kvar.

om SOE

SOE, Svenska offroad-entusiasterna, är ett gäng motorcyklister som om möjligt väljer bort asfalten och ger sig ut i skogen. Allt utanför vägen ger enligt oss en vidare helhetskänlsa och är alltså det enda värdiga färdesättet. En offroadhoj ger stor valfrihet och tar sig fram på ställen andra motorcylar inte tar sig fram. Konceptet är naturligtvis motorcykeln och åkandet i skogen, vare sig det handlar om roadbookrace, grusvägskörning eller enduro.

SOE är en samlingsplats, ett gäng, ett intresse, en samling likasinnade med soe.se som mötesplats. SOE drivs idéellt och reklamfritt av de som själva vill engagera sig. Initiativ uppmanas och backas upp av resten, både mjukvaru-kunspasmässigt och finansiellt. Pengar kommer in via tröjförsäljning och annat, och går till prylar och hemsidan. Ingen lön delas ut, allt går tillbaka till förarna och att hålla liv i vårt. Idén skall alltid vara att jobba för Grus- Enduro, MX-körningar och tävlingar såklart.

På årsmötet tas nya och gamla idéer upp, diskuteras och röstas om. Det som beslutas av majoriteten gäller tills nästa möte. Undantag för detta är mindre beslut rörande hemsidan t ex. Undrar man går det bra att fråga moderatorerna.

Hur det började

Klubben SOE bildades 1993 av Anders Holmqvist, Johan Ahlberg och Andreas Lundbom, alla kamrater från Upplands Väsby norr om Stockholm. Klubben bildades i samband med arrangerandet av det allra första 100% Offroad 1993, grusvägsrallyt tidig varje vår, som kommit att bli årlig startpunkt och som varje år samlar en stor skara grusvägshojåkare från hela landet. Verksamheten i klubbform upphörde 2001 eftersom vi hellre är ute och kör än ägnar oss åt jobbig administration.

100%

Varje år anordnas fyra körningar, en för varje årstid. Det handlar om längre turer öppna för alla med grushoj. Dessa är inget man som grusåkare får missa. Se till att anmäla er i tid.

100% Dubb – Vinterkörning med dubbdäck

100% Offroad – Årets startskott för barmarkssäsongen (roadbook)

100% Grusbus – Sommarkörning (roadbook eller karta)

100% Vilse – Nattorientering med hoj (karta med kontroller)

Hur det funkar idag

SOE funkar enbart genom ideellt arbete. Hemsidan är vår mötespunkt, där också kärnverksamheten, hojåkningen läggs ut. Körningarna arrangeras av den som vill engagera sig. Alla är alltså välkomna att bidra med det man kan. Det kan handla om en enkel sak som att anordna en tur till sitt favoritställe eller vara med som ansvarig för en 100%:are. På vintern hålls årsmöte, där vi behandlar förändingar och idéer, samt 100%:arna. Alla är såklart välkomna till detta.

Funktionsgruppen

Det finns en fuktionsgrupp som ansvarar för SOE. Vilka som ingår i denna är helt enkelt de som under året engagerar sig i verksamheten. Årsmötet är ett bra ställe att börja på, men har du frågor kan du ställa dem via mail.

Webbgruppen (ansvarar för hemsidan)

Carl Hagenblad

Jonas Björklund

Anette Östelius

Stefan Wikström

Pelle Karlsson

Söndagskörningar

På söndagar kör vi grusväg, det tar hela dagen och brukar hamna på 20-30 mil. Du ska ha med dig rätt kläder, skydd och mat om vädret är bra. Läs mer om detta på överlevnadssidan. Du kan dyka upp som nybörjare eller erfaren. Vi väntar på varandra, då alla har olika erfarenhet. Man behöver alltså inte vara någon tävlingsdåre för att hänga med. Dock krävs att du har rätt grejor för grusåkning, dvs nabbdäck, skydd och grushoj.

Forumet

På forumet kan du efter att ha registrerat dig och läst reglerna, skriva det du vill inom ramen för grusåkning, enduro, motocross och motard. Det kan handla om en körning, mek, tips och trix eller plats för nästa körning. Kort sagt allt. Registrering och användning av forumet är gratis, och Sveriges samlingsplats på nätet när det gäller grusåka. Bara att ge sig in i matchen. Det är dock din skyldighet att känna till och följa reglerna på forumet.