Här hittar du!

Gallery

Typisk rumänsk by. Vart är Donken? hastskon poser idoler

Baden Baden 2004

Baden Baden 2004

8/7 – 14/7

Planering

Det hela började med att jag (Castillo) var sugen på en veckas semester med bara hojkörning och chill. Min bror Danne (Kastrullo#1) och Christian (Mellow) följer givetvis med eftersom de inte har någon egen vilja och gör allt som jag gör. Första planen var att åka till Gotland så jag lade även ut en tråd här för att se om andra var intresserade. Aktiviteten i den tråden var låg men det visade sig iaf att Gnurf var sugen på att haka, så då var resekumpanerna klara!

Så nu återstod bara resmål, efter en närmare titt så tyckte vi att Gotland blev för dyrt och att tillräcklig enduro/crosskörning var tveksam. Gnurf funderade på Åland/Finland och lade upp en tråd om det men den var totaldöd så vi sket i det också. Då kom vi på att min Morbror bor i Kongsvinger/Norge och har en liten stuga 3-4mil därifrån, mitt emellan Kongsvinger och Charlottenberg. Så vi kollade att den var ledig och det var den, kanon!

Nu återstod det bara att hitta ställen att köra på, så vi började spana. Vi hittade en crossbana utanför Kongsvinger och en i Charlottenberg samt att vi visste att det fanns mycket grus och traktorstigar runt stugan trots att inte grus var det vi ville köra direkt. Hittade även ett endurospår i Karlstad som ligger på vägen och ett i Arboga. Så nu var planen att åka direkt till Kongsvinger på torsdagen och sen stanna i stugan till tisdag. På hemvägen skulle vi stanna till i Karlstad och sen övernatta i Örebro i en studio jag brukar arbeta i och sen på onsdag köra i Arboga och sen hem. Då var det bara inköp av reservdelar kvar vilket avklarades på torsdag morgon. Så då drar vi!

Resan (Torsdag)

Det började med att jag mötte upp Gnurf på Kungsholmen och sen drog vi ut till Huddinge för att lasta hojar och utrustning. I min bil färdades jag, Danne, all packning och 2 hojar på släp och i Gnurfs blev det Mellow, Gnurf och 2 hojar på flaket. Att min gamla fina Golf kommer att få slita fint de här dagarna märktes (nog denna resa som är orsaken till stötdämparbyte bak på bilen nu). Vi stannade till vid Max i Örebro för att äta och sen tog bror över körningen i min bil och jag och Mellow somnar. Vi vaknar sedan upp och märker att bror och Gnurf har kört över 30min åt fel håll. Jaja, det var bara att byta chaffis igen och nöta samma mil tillbaka igen. Nästa stopp blev Arvika för att handla upp ett matförråd till stugan. Sen åkte vi vidare hem till min morbror som följde med ut till stugan för att visa hur vissa saker fungerar. Tror vi var framme vid 22-22:30. Vi packade upp och snackade lite skit sen åkte morbror och moster hem igen. Vi storstadsmänniskor bara njöt av utsikten och den totala tystnaden innan vi hoppade i säng.

Enduro i Austmarka (Fredag)

Dagen börjades med att Mellow och bror bytte bakdäck på brors hoj medan jag och Gnurf drog in till Kongsvinger för att besöka en mcbutik som Elving Solli tipsade oss om samt att min moster varit i kontakt med dem. Så vi drog iaf dit för att ta reda på om man kunde köra enduro en fin dag som denna. Efter en del samtal fram och tillbaka så fick vi iaf kontakt med en markägare vid namn Kristian som hade en stor yta mark som han lånade ut för endurokörning. Hans mark visade sig ligga bara 1mil ifrån vår stuga, helt jävla kanon tyckte vi!

Så vi drog tillbaka och gjorde oss iordning för att köra och precis när vi skulle dra så var det dåligt med luft i brors däck. Vi misstänkte ventilen eftersom den varit rutten tidigare och det slutade med att Danne drog in till stan för att köpa ny ventil och ventilverktyg (orkade inte byta slang om det var ventilen som var fel samt att vi var så sjukt körsugna). Vi andra åkte hem till markägare för att få en karta och beskrivning på hur vi skulle köra. Han var inte hemma så istället för att vänta åkte vi och letade lite körning. Vi hittade en timmerväg som var skoj, en del nerfällda träd att ta sig förbi gjorde det hela lite jobbigare. Efter en stund åkte vi tillbaka för att se om han kommit hem och visst hade han det för vi möttes av minst 10 helt vansinnga hundar! Jag och Mellow satt rädda kvar på hojarna medan Gnurf vågade sig in i huset. Efter 10min hade hundarna lugnat sig lite och även vi vågade oss in i huset. Efter att han kallat våra hojar för moppar, visat sin 1000cc till offroad och gett oss en karta med vägbeskrivningar så for vi iväg.

Körningen bestod sen mycket av att läsa karta och rekning men den bjöd på knixig enduro, små grusvägar, traktorstigar, surhål, bra enduro, timmervägar och en del felköningar. Väldigt rolig körning som dock fick lite dåligt flyt pga kartläsning men ett varv eller vad det var lyckades vi med iaf. Vi träffade på en stor älghona 20m ifrån oss uppe på ett kalhygge men hon ville inte hälsa utan lunkade in i skogen igen, dålig stil tyckte vi och drog vidare. Precis innan dess hade vi kommit ur satans egna lilla endurostig, vi svängde in på en stig vilket vi tyckte såg rätt ut på kartan. Den såg något igenvuxen ut men vi körde på. 100m in kom ett smakprov på hur resten skulle bli (hade vi vetat vad som väntat oss hade iaf Mellow och jag vänt igen). Det var ett djuuupt surhål. Jag och Gnurf lyckades komma igenom utan att fastna men Mellow hade inte samma tur, satan tyckte helt enkelt att hans röda gris hörde hemma i helvetet! Efter att ha slitit, bänt upp hojen med en stock och fått våra huvuden omgjorda till parkeringsplats för alla insekter så vann vi iaf kampen mot satan och drog vidare. Just det, glömde nämna att Mellow fick kicka en hel del innan dess då hans hoj ibland är lite kinkig. Vi drog iaf vidare lite slitna och Mellow lite smått irriterad tror jag. Efter det kom det ställe efter ställe där vi fastnade men mest Mellow. Kan säga att han bjöd oss på många roliga uppvisningar då han försökte gasa sig ur allt med aggression men eftersom han inte var så Mellow längre vågade man ju inte garva så mycket…haha! Men efter han kängat grisen så blev det bättre sen, då var det bara nästa problem. Vi var vilse! Inringade av en alldeles för djup bäck och att vända hade varken jag eller någon annan överlevt, vi var hungriga och heeelt slut. Men efter lite rekning så hittade jag iaf en väg som ledde ut till en av de små grusvägarna…phuuu. Efter det blev det rolig enduro och sen asfalt och grus sista vägen hem. Där väntade Danne som stannat inne i stan och fikat hemma hos vår morbror, det visade sig att det var punka och inte enbart ventilen. Så vi tvättade oss i den kalla sjön, åt, bytte slang, snackade skit och somnade sen som stockar.

Cross på Korperud (Lördag)

Vi hade fått tips om en bra sandbana som skulle vara öppen idag till kl 16 så vi tog lite sovmorgon. Banan låg några mil bort så vi lastade hojarna och körde dit men när vi kom fram till den närmsta byn så visste vi inte åt vilket håll vi skulle köra sa vi testade höger. Vi hade ju noll koll så jag och bror stannade och pratade med några hästar medan Christian och Gnurf åkte några hundra meter till byn igen för att fråga om vägen. Men de flesta hade inte aning (lite märkligt när den låg en km bort i en by med 100 invånare) men till slut fick vi reda på att vi var på väg åt rätt håll. Så vi drog vidare med en crossbuss som också var vilse och gillade hästar.

När vi väl var framme så fick vi reda på att de stänge 14 och inte 16, fan då var det stress igen då. Varken jag, bror eller Christian hade kört på en crossbana förut och vi var nog alla lite nervösa. Vi betalade iaf 60kr men de ville se licens…oops..men vi sa att det behöver man inte i Sverige så vi fick som tur var köra ändå.

I början blev man ju hur trött som helst och underarmarna pumpade fint. Men andra rundan hade det släppt och man bara njöt. Vi alla hade sjukt skoj, väldigt få på banan också. Hoppen vara alla preppade som en ramp och det gick inte att komma tokigt någonstans. Har nu efter att kört några banor i Sthlm fattat att den banan var extremt bra. Vi hade alla kört en timme till när rödflaggen viftades runt. Men det vara bara att packa ihop fast vi var körsugna som fan och vi övervägde att köra mer där vi körde igår eller åka till stan för att äta och ta en dusch, det blev det senare alternativet. Medan vi packade ihop kom en kille på en Husaberg 650 med ”landsvägsdäck” förbi och snackade lite. Snubben tourade med den hojen och sa att efter 500mil var allt i motorn slut och det vara bara att byta (han sa detta med ett leende på läpparna!?). Byta hoj kanske???

Vi åkte iaf till Kongsvinger för att äta en DYR norsk pizza samt besöka morbrors dusch. Efter blivit bjudna på fika drog vi till stugan igen. Snackade skit och somnade rätt snart. (Inga bilder denna dag då vi alla ville köra så mycket som möjligt)

Enduro i Austmarka (Söndag)

Vi började dagen med att äta frukost och packa matsäckar, bestående av b.la en engångsgrill (tungt med all packning på ryggen när man kör hardcore-enduro). Sen drog vi iväg och lastade av mittemot infarten till marken vi fick köra på. Där stod redan 2st Husqvarnor och 2 Norrmän. De kom enda från Oslo för att köra här, de sa att det var väldigt ont om endurospår i Norge och att det här var ett av de få och det bästa. Ännu en gång fattade vi vilken extrem tur vi haft med att ha det spåret 1 mil från vår stuga. De försökte förklara för oss hur ett varv såg ut på ”riktigt” eftersom vi kände att vi åkte lite fel sist. De drog iväg och vi började lasta av och byta om.

Vi åkte och letade efter infarten på spåret och 1min efter vi hittat den kommer norrmännen och guidar oss runt 1 varv på banan. Det varvet går väldigt trögt och segt. Många partier är några svårighetsgrader för svåra för oss men man lär sig och det är skoj. Efter det varvet bestämmer vi oss för att åka till toppen och grilla medan norrmännen ska tillbaka till parkeringen för att äta där istället, så vi skiljs åt.

På vägen upp till toppen börjar det självklart att regna så allt blev snorhalt och sikten försvann så självklart passade man på att göra en flygtur ut i skogen. När vi väl var framme på toppen slutade det regna så vi tände grillen och hoppades på det bästa, dock förgäves. Det började regna igen men inte lika farligt (detta blev min andra grillning under regn i år, den andra var på midsommarafton). Korvarna smakade ju smaskens ändå så vi var nöjda och glada ändå. Norrmännen kom förbi och snackade lite innan de drog iväg på sitt sista varv för dagen så vi sa hejdå till dem. Nu hade vi ätit klart och det började bli lite kallt av att vara rätt våt och bara sitta still så vi lämnade packningen där så vi skulle slippa släpa på den och vara tvungna att komma tillbaka (vi skulle alltså bli tvugna att åka 2 varv till). Nu flöt allt på mycket bättre och vi hade skitkul. Jag, Danne och Mellow hoppade över ett parti och fotade lite medan Gnurf körde vidare och fullföljde det varvet. På ett ställe fanns en stuga (liknade en jaktstuga) som man tydligen fick låna om man ville. Den var enkel men mysig och vi skrev i deras gästbok och tackade för att vi fick köra på hans mark. Sen tog vi ett varv till och hämtade packningen och fotade lite mer, hade hur kul som helst nu! Körningen är helt underbar och vi är alla överens om att vi måste hit igen (blir säkert ännu roligare då eftersom att man kommer vara bättre på att köra), så redan då blev Baden Baden 2005 planerad!

Sen lekte vi runt lite på parkeringen och drog hem. Jag mekade lite med hojen medan de andra tvättade sig i det iskalla vattnet. Jag gav upp efter en stund för det var helt sinnessjukt mycket mygg och knott…det värsta jag varit med om. Vi gick upp och åt och chillade lite innan det blev sängdags.

Cross på Eda (Måndag)

Det fick bli lite sovmorgon denna dag eftersom körningen på crossbanan inte började förän klockan 18 ändå. Vi fick besök av min kusin också. Hon hade med sig massor av gott fika och 2 fina hundar. Bror, Mellow och min kusin plockade blåbär medan jag och Gnurf pillade på hojarna. När lite chill i den fina miljön och lite pyssel med hojarna var avklarade så begav vi oss mot Eda crossbanan som ligger i Sverige. På väg dit passerade vi en STOR banderoll som det stod ”Pornovaruhuset” på och tänkte vad fan är det??? Det måste vi kolla upp nästa gång vi passerar här.

Vi var bland de första vid banan som såg lite lerig men fin ut. Skruvade lite på fjädringen och drog iväg på några testvarv. Det var lite spårigt och lerigt/halt på sina ställen men efter en liten pause så flöt allt mycket bättre och banan var hur grym som helst (fortfarnade en av de 2 bästa banor jag kört på, ett år senare). Gjorde nog mina längsta och högsta hopp och hade svinkul. Det dök upp 2 småkillar på 80cc som var snuskig snabba samt en duktig kille på en 525:a, alltid kul att titta på. Vi snackade lite med några 2-takts killar som jag har för mig var från Sverige men de pratade skumt..hehe.. De var sugna på 4-takt så bror och Gnurf bytlånade lite med en kille som blev helt såld på fyrtakt.

Efter en väldigt rolig och lyckad kväll på crossbanan drog vi hem till min morbror där min kusin hade förberett en grym grillmiddag. Så vi hoppade in i duschen och åt sedan en kalasmiddag samt fikade innan vi åkte tillbaka till stugan. På väg dit spöregnade det och det var miljoner av grodor/paddor på vägarna…kändes hemskt att köra där då. Vi lämnade tillbaka kartan över enduroparadiset innan vi hoppade i säng och slockande direkt.

Enduro i Karlstad (Tisdag)

Vi gick upp ganska tidigt eftersom vi var tvugna att städa samt hade en bit att resa till Karlstads Endurobana. Det blev lite stressigt när klockan rann iväg och Mellow och bror var tvugna att äta sina plockade blåbär. Men när vi kom ut på en större väg märkte vi att det var tio mil kortare till Karlstad än vad vi beräknat (trötta hjärnor efter mycket hojåka) så helt plötsligt hade vi gott om tid. Vilket gjorde att vi kunde besöka ”Pornovaruhuset”. Det var inte mycket till varuhus utan snarare en gammal villa med ett plan av visserligen MYCKET porrfilmer och äckliga gubbar som vanligt men inte riktigt vad jag väntat mig av ett ”Pornovaruhus”. Efter vi kollat en del på bisarra filmomslag och skrattat mycket så drog vi vidare mot Karlstad. Vi besökte McDonalds för att äta och fylla på vattensäckarna innan vi drog ut till banan.

Det var bara vi där…ett litet avskiljt ställe. Vi märkte att vi glömt fylla på vattensäckarna, inte bra! Både jag och Mellow var tvugna att dumpa lite gammal mat så vi drog på oss gummihandskar och tog med en toarulle ut i skogen. En ganska kul syn…mycket insekter var det också!

Banan var en upplevelse i sig. En bit in på spåret tyckte vi att det SÖG. En miljard med stora stenar och hastigheten var väl 3-5 km/h och utan vatten i den värmen var det för mycket… Men Mellow och Gnurf (som redan tagit ett varv och såg helt förstörd ut) vill fullfölja varvet medan jag (som redan krashat ett till kopplingshandtag) och bror vände och körde tillbaka.

Vi hittade mycket roliga grusvägar och stigar som vi lekte runt massor på. Lite senare vände vi tillbaka till bilarna och efter en stund dök Mellow och Gnurf upp. De såg/var verkligen totalt förstörda, det hade varit förjävligt. Men efter lite vila så följde de också med på lite stigar och grusvägar. Mellow råkade titta bakåt under grusvägskörningen och missade en kurva. För att rädda situationen flög ett ben ner i backen och hans höft hoppade till lite snett. Han hade lite ont i höften och kände att något var knasigt där inne men vi drog vidare. Vid ett tillfälle kom vi fram brevid en ett hål på en golfbana på ett ställe och det enorma suget av att gasa över hela golfbanan var svårt att hålla tillbaka men jag lyckades och gasade bara igenom lite högar av bunkersand som låg brevid banan. Det började tufft men slutade väldigt skoj!

Vi lastade och drog vidare till Örebro för att övernatta där (i min kompis stora musikstudio). Jag visade dem lite vad mitt jobb handlar om och sen kikade vi på en film innan det var dags att sova igen.

Enduro/Freeride i Älta (Onsdag)

Vi drog i oss lite frukost och åkte till en MC-butik i Örebro för att få vägbeskrivning och tips på något endurospår. Efter att snackat lite med dem drog vi ut till ett spår men när vi kom fram regnade det massor och vi kände inget sug av att lasta av och dra ut i skogen just där. Så vi tänkte att vi drar mot Sthlm och hittar vi något på vägen så kör vi där annars funkar alltid Jordbro eller liknade ställen i Sthlm. Vi tog en pisspaus vid ett STORT fint grustag efter vägen och suget blev nu tort igen, det hade även slutat regna så vädret var bra igen…

Vi hoppade in i bilarna igen och jag ringde upp Hagenblad för att se om han var körsugen och det var han såklart. Så vi drog till Älta, slängde i oss lite mackor på Statoil och lastade sedan av. Man kände av i kroppen rätt bra vid det här laget att man kört hoj i ett par dagar. Men det är fortfarande lika skoj så vi gasade på och regnet dök upp igen så sikten blev sådär. Calle visade oss lite slingor som vi körde och vid ett tillfälle var Gnurf tvungen att vända tilbaka till bilen då hans växelspak lossnat. Så Calle drog iväg oss andra till ett totalt igenvuxet gräsfält där han hade ytterligare en slinga. Där gjorde jag en pissvurpa och lyckades på något sätt klämma ett finger men det var inte så farligt,, skönt att ingen har skadat sig något allvarligt på denna resa. Vi fortsatte med att ta lite tid på en annan slinga och Calle fick såklart den bästa tiden men Mellow var inte långt efter.

 

Sen åkte vi hem till Calles föräldrar för att spola av hojarna lite. Väl där snubblade Mellow till på trottoarkanten så hans höft hoppade tillbaka på plats och allt blev bra igen, skönt! Slitna som få lastade vi på och åkte hem för att låsa in hojarna och låta dem vila lite. Vi bestämde att det självklart blir ett ”Baden Baden 2005” och drog hem till respektive för att däcka totalt i några dagar…

Tack till:

Morbror och Moster

Kristian (markägaren)

Min kusin

Elving Solli

-David Castillo-

Comments are closed.